Veulen van ARTHUR FRÁ BALDURSHAGA verwacht

In 2024 verwachten wij wederom een veulen van Kaeti, en ditmaal van de talentvolle en opvallende hengst Arthur fra Baldurshaga. Arthur is een van de hoogst gekeurde viergangers (9.12 zonder telgang). We zijn erg benieuwd naar de uitkomst van deze combinatie.

Nieuw veulen verwacht 2023!

fidla

Yes! In 2023 verwachten we weer een Bandamanni veulen. Ditmaal van de prachtige hengst Sörli från Skáneyland. Naast zijn bijzondere kleur en opvallende cijfers behaald op jonge leeftijd is zijn afstamming zeer interessant. Zijn vader volgen we al een tijdje en staat inmiddels ook bekend als een goed verervende hengst. We kijken erg uit naar volgend voorjaar.

Naepa drachtig!

Heel bijzonder, mijn eerste gefokte IJslander drachtig! Het jaar liep anders dan gepland en eigenlijk stonden er 2 veulens op de planning (van andere combinaties). Desalniettemin super blij met deze combinatie: Framherji frá Flagbjarnarholti x Næpa frá Bandamanni. Næpa is nog niet onder het zadel maar op de veulen keuring gekeurd met een 8.10 totaal met daaronder een 8.20 voor gangen (8.0-8.0-8.20). Erg benieuwd naar de 2e generatie van de fokkerij.

Onze nieuwe aanwinst: Áfram vom Forstwald

afram

Wij heten Áfram vom Forstwald Welkom!

Vrijdag 1 september was het zo ver en kon Áfram opgehaald worden, en wat was hij braaf! Deze jonge hengst zal komende tijd ingereden worden en in de toekomst ter dekking komen te staan. Omdat wij naast sport graag willen fokken is Áfram de perfecte keus geweest. Al onze merries zijn dit jaar drachtig wat maakt dat nu Áfram er is ook weer op sport kunnen focussen. Wij hebben hoge verwachtingen van hem.

Aera drachtig van Mökkur!

aera_drachtig_van_Mökkur

Aera (V. Gnyr fra Bringu) 22 dagen drachtig van Mökkur van de Waaldijk!
We zijn erg enthousiast om er half broertje of zusje van Naepa fra Bandamanni er bij te krijgen!
Dit wordt het eerste veulen van Aera en zijn erg benieuwd of haar nakomelingen net zo aanspreken als zij zelf. Ondanks dat zij door verschillende factoren nooit wedstrijden heeft gelopen heeft deze IJslandse merrie genoeg potentie voor de sport. We hebben dit jaar besloten dat zij nu moeder mag worden en hopen dat ze haar meewerkende karakter, temperament en sportkwaliteiten mee zal geven aan haar nakomeling!

Drottning drachtig!

drottning_drachtig

Drottning (V. Gári frá Auðsholtshjáleigu) 15 dagen drachtig van Divar från Lindnäs!
Deze Deense merrie heeft een Blup van 114. De combinatie met Divar, die een fantastische afstamming heeft maakt dat het veulen een blup van maar liefst 121,5 zal krijgen!

Wij kijken erg uit naar deze combinatie.

Verkocht: Njala vom Schloss Nienover

njala_verkocht

Njala heeft een fijn nieuw plekje gekregen. Wij wensen de nieuwe eigenaren veel plezier met deze lieve merrie!

Njala vom Schloss Nienover – DE2012263636

Njala drachtig

Yes! Njala drachtig van Mökkur van de Waaldijk. Nadat we zeker wisten dat deze vijfganger merrie vrij was eczeem hebben we haar laten dekken door deze talentvolle hengst. We zijn benieuwd naar het eerste frá Bandamanni veulen.