Verkocht

Onderstaand de paarden welke wij op korte termijn verkocht hebben. Indien u informatie wilt ontvangen van een van onze verkochte paarden, of interesse heeft in een van onze huidige verkooppaarden, neemt u graag contact met ons op. Dit kan per telefoon, e-mail of via het contactformulier.

Drottning frá Ågården

Zeer interessante fokmerrie/rijpaard te koop!

Drottning frá Ågården DK2007203155 is een Deense temperamentvolle, sensibele 5 ganger merrie met goed gescheiden gangen. Ze heeft een ruime draf met een mooi zweefmoment. Ze is het laatste jaar als fokmerrie gebruikt maar zou weer opgepakt kunnen worden. Ze is geschikt voor een zekere ruiter. De telgang is nog niet getraind.

Naast haar goede afstamming heeft Drottning een goed en functioneel exterieur met mooie verhoudingen wat haar ook aantrekkelijk maakt voor de fokkerij. Dit is ook bij haar nakomelingen te zien. Ze heeft grote stevige hoeven, een mooie bos met manen en staart (geen eczeem) en een mooi (recht) aansprekend hoofd. Ze is elke keer zonder problemen drachtig geworden. Daarnaast is ze een erg zorgzame, goede moeder.

Drottning heeft naast het veulen aan haar voet op dit moment (V: Divar fra Lindnäs) nog 2 erg goed bewegende nakomelingen gekregen.
Ook het veulen van dit jaar is erg fraai en heel erg groot.

Drotting is drachtig van Afram vom Forstwald en verwacht in Juni 2019 haar veulen. Ze kan met of zonder (ongeboren) veulen verkocht worden.
Prijscategorie D/E, afhankelijk van of ze met of zonder (ongeboren) veulen wordt verkocht.

Geboortejaar: 2007
Levensnummer: DK2007203155
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Stokmaat: M
Blup: 113

V: Gári frá Auðsholtshjáleigu (8.63)
M: Vala fra Enniskoti (8.18)
MV: Sesar fra Vogum (8.28)

NJÁLA VOM SCHLOSS NIENOVER

Njala is de eerste fokmerrie waarmee Stal Bandamadur is begonnen. Deze Duitse geimporteerde 5 ganger merrie is destijds als veulen aangeschaft samen met haar toen bijna 2 jarige volle broer. Tevens waren zij een van de laatste gefokte IJslanders van Schloss Nienover van Mireille van Meer, die veel succesvolle IJslanders heeft gefokt.

Njala komt uit een interessante lijn. Haar vader is de bruine zilverappel hengst Sjóður frá Neðra-Seli die met 8.01 gekeurd is. Deze hengst is een zoon van de bekende Keilir frá Miðsitju nakomeling: Dalvar frá Auðsholtshjáleigu (gekeurd met 8.63). Njala haar moeder Aradis (Sport A T2: 6.95) is een nakomeling van Lagsi frá Aldenghoor. Njala haar volle broer is als veulen Elite gekeurd. Tevens is Njala haar eerste veulen (Næpa) Elite gekeurd (8.10) met maarliefst 8.20 voor gangen! Næpa is in het bezit van Stal Bandamadur. Njala heeft in 2017 een fijn nieuw plekje gekregen.

Geboortejaar: 2012
Levensnummer: DE2012263636
Geslacht: Merrie
Kleur: Bruin
Stokmaat: +/- 1.43 m
Blup: 97
V: Sjóður frá Neðra-Seli
M: Aradís vom Nußheckerhof

ROMSICHTS ANNA

Anna is onze eerste merrie, gekregen van mijn ouders als klein kind. Deze veelzijdige ongecompliceerde merrie is echt een familie paard. Anna heeft heel wat jonge kinderen op haar rug gehad die met plezier konden paardrijden. Aangezien ze niet meer de jongste is, wordt er niet fanatiek met Anna gereden. Daarnaast wordt er met haar aangespannen gereden. Anna heeft in 2018 een nieuwe plek gekregen.

Geboortejaar: 1996
Levensnummer: NL1996200109
Geslacht: Merrie
Kleur: Zwart
Stokmaat:
Blup: 88
V: Fagur van de Logtenburg
M: Drottning frá HestaGarð

DVALINN FRA BANDAMANNI

Dvalinn is een groot zwart 5 ganger hengstveulen met een mooi exterieur. Op de veulenkeuring werd hij gekeurd met een 8.10 voor exterieur en een 8.03 totaal. Hij kreeg daarbij het volgende commentaar: “Elegant, langgelijnd hengstveulen met zeer goede basisgangen. Toonde tölt in de overgangen en presenteerde zich zelfstandig”.
Dvalinn liet de eerste paar weken voornamelijk tölt zien. Momenteel is zijn voorkeursgang draf. Hij heeft een beleefd en meewerkend karakter en tevens veel respect voor de mens.
Drottning, de moeder van Dvalinn, heeft nog 2 imposante nakomelingen. We verwachten ook veel van Dvalinn.

Dvalinn behaalde de volgende scores op de veulenkeuring:

Exterieur: 8.10
Interieur: 8.0
Gangen: 8.0

Jurycommentaar: Elegant, langgelijnd hengstveulen met zeer goede basisgangen. Toonde tolt in de overgangen en presenteerde zich zelfstandig.

Geboortejaar: 2018
Levensnummer: NL2018100017
Geslacht: Hengst
Kleur: Zwart
Stokmaat: nvt
Blup: 120

V: Divar från Lindnäs (8.78)
VV: Ómi från Stav (8.29)
VM: Diva från Gategården (8.81)
M: Drottning fra Ågården
MV: Gári frá Auðsholtshjáleigu (8.63)
MM: Vala fra Enniskoti (8.18)